Inclusieve tuinontwerpen

We vinden het iedere keer weer een avontuur om samen met u de planvorming te doorlopen. Uw wensen en smaak worden met onze kennis en ervaring tot de ideale buitenruimte gesmeed, uniek en met karakter!

Onze ontwerpen zijn herkenbaar aan een eigen handschrift; we zoeken naar balans en compositie wat vaak de ‘Gulden snede’ volgt. Er zit beweging in een tuinontwerp, maar het straalt ook rust uit. We ontdoen ons van enige voorkeur in ontwerpstijlen, de ontwerpprincipes zijn altijd dezelfde en herkenbaar in ieder ontwerp.

De ‘exclusieve’ tuintrend die tegenwoordig de boventoon lijkt te voeren zegt ons niet zoveel. We houden het liever inclusief, we ontwerpen mét natuur en landschap, en ja, daar kan zeker plek zijn voor een zwembad en een poolhouse.

Indien mogelijk maken we verbinding met het omringende landschap. We ‘passen de tuin in’ waarbij grenzen vervagen en wordt ingespeeld op landschappelijke structuren. Hierin streven we naar perfectie, door alle tuinseizoenen heen.

Een tuin met karakter

Bij ontwerpbureau Luijendijk kunt u terecht voor een tuinontwerp bij uw woning, maar we ontwerpen ook daktuinen, bedrijfstuinen, schoolpleinen en semi- openbaar groen bij bijvoorbeeld appartementen. We ontwerpen veel tuinen in de regio Zutphen en de Achterhoek. Ons werkgebied is echter zeer groot en strekt zich globaal uit van de Utrechtse heuvelrug tot en met Twente. Voor de mooiste projecten laten we ons niet door afstand beperken. U kunt dus altijd bij ons terecht voor een mooi en betaalbaar tuinontwerp op maat!

Ontwerpproces tuinontwerp in 2D en 3D

Allereerst komen we graag bij u en op locatie langs. We nemen uw wensen door en nemen de potentie en aandachtspunten van de locatie op. Aan de hand van dit bezoek werken we het ontwerp in de schetsfase uit tot een voorlopig tuinontwerp. Hierbij heeft u de keuze uit een ontwerpplattegrond in 2D of aanvullend een ontwerp in 3D.

Nadat we het voorlopig ontwerp hebben besproken, neemt u rustig de tijd om deze te overdenken. Na circa een week of twee spreken we het ontwerp nogmaals door en werken we het verder uit tot een definitief tuinontwerp. Tot slot vullen we het tuinontwerp aan met een maatplan (ten behoeve van calculatie en uitvoering) en een beplantingsplan voorzien van bestellijst. Daarnaast zorgen we vervolgens graag voor een overdracht naar de uitvoerende partij waarin de technische details worden besproken.

Soms is een heel ontwerpproces niet nodig en heeft u alleen behoefte aan een onderdeel daarvan. Daarom bieden we deze ook afzonderlijk aan, zoals een schetsconsult om uw ideeën te concretiseren, het opstellen van alleen het voorlopig ontwerp om u van een goede richting te voorzien, of juist alleen het opstellen van een beplantingsplan voor een van uw borders. We maken daarom altijd graag een offerte op maat.

Wat kost een tuinontwerp?

De prijs voor het gehele ontwerpproces is afhankelijk van het oppervlak en de specifieke wensen die u heeft. Zo zal het ontwerp van een tuin met wensen als een zwembad, buitenkeuken en andere technische zaken arbeidsintensiever zijn dan het opstellen van een tuinontwerp op eenzelfde oppervlak waar de technische details zich beperken tot bijvoorbeeld een klimtoestel.
Ook is het 3D tuinontwerpproces arbeidsintensiever dan het 2D ontwerpproces. Een 3D tuinontwerp is leuk, maar adviseren we alleen wanneer er veel bouwkundige constructies in de tuin gewenst zijn. Het heeft dan echt meerwaarde om in de derde dimensie te kunnen doorontwerpen, bijvoorbeeld om te zien hoe de wandverlichting staat in de poolhouse en hoe de zitkuil wordt uitgevoerd.
Vanwege de vele variabelen komen we graag eerst bij u langs om de wensen door te nemen. Dit is vrijblijvend binnen een straal van 30 kilometer vanuit Zutphen, daarbuiten rekenen we een kleine vergoeding.

Overzicht toepassingen

Stadstuin

Ondanks dat de ruimte vaak beperkt is weten we de ruimte veelzijdig te benutten. Een ruime zitgelegenheid is vaak de basis, in combinatie met veel groen en bijvoorbeeld waterelementen, wellness en bergruimte.

Landschappelijke tuin

In het ontwerp voor de landschappelijke tuin wordt nadrukkelijk relatie gezocht met haar omgeving. Zaken als natuurlijk reliëf en cultuurhistorische structuren vormen de basis.

Gezinstuin

Kinderen hebben heel andere tuinwensen dan ouders. Deze wensen worden in de gezinstuin heel mooi verenigd. in een integraal plan dragen speelaanleidingen bij aan de ruimtelijke kwaliteit zonder dat uw tuin in een pretpark veranderd.

Klassieke tuin

In de klassieke tuin staat vaak de architectuur van de woning centraal. Er wordt gebalanceerd tussen statische en organische lijnen en tussen zicht en massa. Zichtlijnen worden gestuurd door ‘eyecatchers’ als kunst en sierbomen.

Leeftuin

Tuinen worden steeds meer gebruikt als leefruimte. Er wordt gelounged, gewerkt, gesport en er zijn wellnessvoorzieningen. Dit gaat niet ten koste van het groen, die juist meer statement maakt in de moderne tuin door harde materialen te verzachten.

Portfolio

Enthousiast geworden van ons werk?
Neem contact met ons op!

 Wij helpen u graag bij het opstellen van een ontwerp. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Stuur mij een email