Het tuinontwerp, een zorgvuldig proces

Iedere keer weer een avontuur waarin het ontwerpbureau samen met u de planvorming doorloopt. Uw wensen en smaak worden met de ervaring en expertise van ontwerpbureau Luijendijk tot de ideale buitenruimte gesmeed, uniek en met karakter!

Met een lange achtergrond uit het hovenierswezen sla ik een brug tussen ontwerp en maakbaarheid. In het ontwerpproces worden naast uw wensen verschillende kenmerken op en rond uw perceel als handvatten gebruikt voor het ontwerp.  Zo wordt er gekeken naar de stijl van uw woning maar ook naar het landschapstype of type stedelijk gebied waarin uw woning ligt. Ecologische en bodemkundige kansen worden aangegrepen in het beplantingsplan. U zult versteld staan van alle mogelijkheden die uw plek te bieden heeft!

Dirk Luijendijk Warnsveld

In de ontwerpfase werken we samen naar het ontwerp dat het beste bij u en uw buitenruimte past. Dat begint bij het vaststellen van een programma van wensen. Nadat we samen tot een definitief ontwerp zijn gekomen wordt de technische uitwerking en het beplantingsplan opgesteld en kan de uitvoering door mij worden begeleid.

Overzicht toepassingen

Dirk Luijendijk Warnsveld
Stadstuin

Ondanks dat de ruimte vaak beperkt is weten we de ruimte veelzijdig te benutten. Een ruime zitgelegenheid is vaak de basis, in combinatie met veel groen en bijvoorbeeld waterelementen, wellness en bergruimte.

Dirk Luijendijk Warnsveld
Landschappelijke tuin

In het ontwerp voor de landschappelijke tuin wordt nadrukkelijk relatie gezocht met haar omgeving. Zaken als natuurlijk reliëf en cultuurhistorische structuren vormen de basis.

Dirk Luijendijk Warnsveld
Gezinstuin

Kinderen hebben heel andere tuinwensen dan ouders. Deze wensen worden in de gezinstuin heel mooi verenigd. in een integraal plan dragen speelaanleidingen bij aan de ruimtelijke kwaliteit zonder dat uw tuin in een pretpark veranderd.

Dirk Luijendijk Warnsveld
Klassieke tuin

In de klassieke tuin staat vaak de architectuur van de woning centraal. Er wordt gebalanceerd tussen statische en organische lijnen en tussen zicht en massa. Zichtlijnen worden gestuurd door ‘eyecatchers’ als kunst en sierbomen.

Dirk Luijendijk Warnsveld
Leeftuin

Tuinen worden steeds meer gebruikt als leefruimte. Er wordt gelounged, gewerkt, gesport en er zijn wellnessvoorzieningen. Dit gaat niet ten koste van het groen, die juist meer statement maakt in de moderne tuin door harde materialen te verzachten.

Portfolio

Zullen we samenwerken?

Bel mij (06 237 67 816) of mail mij voor het maken van een vrijblijvende kennismaking.
Stuur mij een email