Stadstuin: uniek ontwerp op maat

Wilt u graag uw stadstuin laten inrichten? Bij Ontwerpbureau Luijendijk weten we hoe we de (vaak beperkte) ruimte van een stadstuin maximaal kunnen benutten. De basis van het ontwerp is vaak een ruime zitgelegenheid. Hier voegen we bijvoorbeeld veel groen of waterelementen aan toe. Ook is het mogelijk om hier een extra bergruimte of wellness aan toe te voegen. Wat uw wens ook is, wij ontwerpen uw ideale droomtuin die precies bij uw wensen past!

Ruimtelijk tuinontwerp voor uw stadstuin

Iedereen die in een stadscentrum of stedelijk gebied woont, weet: ruimte is vaak schaars. Veel woningen beschikken over een dak- of stadstuin met beperkte ruimte. Dan wilt u natuurlijk dat er zo goed mogelijk gebruik wordt gemaakt van alle beschikbare ruimte. Ons ontwerpbureau is gespecialiseerd in het ontwerpen van stadstuinen waarbij we functionaliteit combineren met een ruimtelijk ontwerp. Wij kunnen alle stijlen ontwerpen voor uw stadstuin; van modern tot klassiek tot landelijk. Ook geveltuinen en verticale tuinen behoren tot de mogelijkheden.

Uw eigen rustoase in het hart van de stad

Een stadstuin is een relatief kleine tuin, temidden van het stadscentrum of nabij de stad. In de meeste gevallen grenst deze tuin aan de tuinen van verschillende buren. Een stadstuin is voor de meeste mensen een rustplek, waar ze zich even kunt terugtrekken van alle dagelijkse hectiek. Omdat deze tuinen een wat kleiner oppervlak hebben kan het soms een uitdaging zijn om deze op een praktische en toch stijlvolle manier in te richten. Ons ontwerpbureau heeft hier veel ervaring mee. Door optimaal gebruik te maken van de ruimte kunnen wij uw stadstuin omtoveren van een standaard tuin naar een ware eyecatcher!

Manieren om uw stadstuin in te richten

Door het compacte oppervlak is een stadstuin uitermate geschikt om zeer sfeervol in te richten. Het ontwerp van uw tuin hangt af van de wensen die u heeft qua inrichting. Wilt u veel privacy? Een ruim terras? Veel groen in de tuin? Mogen er schaduwplekken komen? Wilt u een onderhoudsarme tuin of liever veel verschillende plantensoorten in uw tuin? Dergelijke vragen vormen een uitdaging voor ons waar wij graag mee aan de slag gaan!

Stadstuin met een ontwerp op maat

Ontwerpbureau Luijendijk biedt u uniek design voor uw stadstuin, met een ervaren tuin- en landschapsontwerper. Wij vertalen uw wensen naar schetsontwerpen, plankaarten, perspectieftekeningen en indien gewenst 2D of 3D sfeerimpressies om uw ontwerp te visualiseren. Bij het ontwerpen van uw tuin houden we altijd rekening met lichtinval, schaduw- en zonplekken en de omgeving. Hierdoor sluit uw stadstuin naadloos aan op uw interieur en omgeving.

Portfolio

Een tuin met natuurontwikkeling laten ontwerpen door ons? Neem contact met ons op!

Wilt u een tuin laten ontwerpen met natuurontwikkeling, zodat uw tuin perfect in de omgeving past? Dan kunt u altijd aankloppen bij Ontwerpbureau Luijendijk. Wij helpen u graag bij het ontwerpen van een prachtige tuin. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Stuur mij een email