Project omschrijving

Waterrijke tuin

In het landschap te gast.

Op de valreep van 2021 kregen we nog de geweldige opdracht om een ontwerp te maken in 3D bij een nieuw te realiseren woning in Ede. Het verzoek van de klant was om een tuin te ontwerpen, van alle gemakken voorzien, welke aansluit bij de vormgeving van de onder architectuur ontworpen woning. Daarnaast moest de tuin ook een sterke relatie krijgen met het omringende landschap.

Dit deden we door de rationele vormgeving van de woning met rechthoeken terug te laten komen in de tuin. Dat zie je terug in de terassen, het zwembad, de vijver en de zitkuil. Het ontwerp kent een verloop naar het landschap waarbij de tuin rond de woning heel ‘cultuurlijk’ is ingericht. Naar het landschap toe wordt de tuin steeds natuurlijker en gaat de vlakverdeling op in het ruime gazon.

Het plangebied bevind zich in een slagenlandschap. Het slagenlandschap hebben we versterkt door de kavelgrenzen in de lengte aan te zetten met knotwilgen. In de voortuin is een hoogstam fruitboomgaard gesitueerd en aan het begin van de inrit gaan enkele nieuw aangeplante eiken het karakter van de bomenlaan langs de weg versterken.

Hoe mooi komen dan onze vakgebieden tuin én landschap samen?

Projectnaam
Loungetuin Ede

Opdrachtgever
Particulier

Datum
december 2021

Terug naar portfolio