Project omschrijving

Bostuin Gorssel

Woning te gast op de kavel.

Midden in de bebouwde kom ligt een boomrijk perceel waar een vervallen bungalowwoning wordt vervangen voor een geheel eigentijdse woning met veel glas, houten begeveling en vegetatiedaken.

Daar waar de bungalow helemaal opging in de omgeving, moet de nieuwe woning zich nog schikken in zijn omgeving. Om dit te bereiken wordt het lijnenspel van de woning herhaald in de tuin. Dit komt onder andere tot uitdrukking middels de ‘bocht’ in het terras en het hekwerk van kastanjepaaltjes langs de boomgaard met kruidenrijk grasland.

Het ontwerp bestaat uit een samenspel tussen natuurlijke en cultuurlijke elementen. Rond de woning bevinden zich de terrassen en zijn de border toegerust met sierbeplanting. Daaromheen ligt het gazon. Het gazon stelt de woning op een dienblad en creëert ruimte en afstand in de tuin.

Langs de buitenranden van de tuin is deze natuurlijker ingericht. Bestaande bomen vormen de basis en zijn voorzien van onderbegroeiing van inheems struweel, bosvegetatie en stinzenbeplanting.

Projectnaam
Bostuin Gorssel

Opdrachtgever
Particulier

Datum
december 2020

Terug naar portfolio