Landschappelijke inpassing

Wilt u uw agrarische onderneming uitbreiden of juist stoppen? Een grotere stal, ontplooiing van nevenactiviteiten zoals een minicamping, realisatie van een landgoed onder de NSW, of u wilt sloopmeters inzetten voor een rood-voor-rood ontwikkeling? Kortom; wilt u uw erf in ontwikkeling brengen? Bij ontwerpbureau Luijendijk hebben we passie voor landschap en ondernemers in het landschap. We maken totaalplannen waarin uw belangen en de landschappelijke kansen samenkomen en waarmee het traject kan worden vervolgd.

Tuinontwerp zwembad Luijendijk

Werkwijze landschappelijk inpassingsplan

Wanneer u een landschappelijk inpassingsplan wilt laten maken, gaat u allereerst in gesprek met uw gemeente over uw plannen. Zij zullen uw ontwikkeling willen toetsen aan het gemeentelijk beleid. Daarin zal de gemeente onder andere kijken of uw ontwikkeling wel landschappelijk inpasbaar is. Als landschappelijk ontwerpbureau zijn wij zeer vertrouwd met het opstellen van een erfinrichtingsplan en landschappelijk inpassingsplan. Daarin zijn we bekend met de geldende ‘spelregels’. Middels het landschappelijk inpassingsplan wordt uw ontwikkeling ruimtelijk onderbouwd vanuit landschappelijke, cultuurhistorische en ecologische waarden en afgewogen tegen het geldende beleid. Het plan dient u middels een principeverzoek of een aanvraag omgevingsvergunning in bij uw gemeente. In samenwerking met omgevingsrechtadviseurs begeleiden we ook de complexere ontwikkelingen en blijken ontwikkelingen vaker haalbaar dan vooraf gedacht.

Landschapsplan: regels voor bouwen in het buitengebied

Er zijn verschillende redenen om een landschapsplan op te laten stellen om te bouwen in een buitengebied. De aanleiding kan bijvoorbeeld de ontplooiing van nevenactiviteiten zijn, zoals het oprichten van minicamping, of het aanleggen van een zonnepark. Dergelijke plannen vragen om een goed onderbouwd inpassingsplan. Een stal bouwen of afbreken in landelijk gebied, is bijvoorbeeld een project waarbij een naadloze integratie met het landschap belangrijk is. Ook wanneer u gaat bouwen in landschappelijk waardevol, agrarisch gebied, waarbij het erf, akker of weiland een grote landschappelijke waarde heeft, kunt u door middel van een landschapsplan de ontwikkeling in goede banen leiden.


Maak een afspraak voor een landschapsontwikkelingsplan

Wilt u weten of uw ontwikkeling in het beleid past? Wilt u sparren over de mogelijkheden of ondersteuning bij de indiening van een principeverzoek? Wij komen graag vrijblijvend langs om de mogelijkheden te onderzoeken.

Portfolio

Interesse in een ontwerp voor uw stadstuin? Neem contact met ons op

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag bij het realiseren van uw droomtuin!
Stuur mij een email