Landelijke tuin: ontwerp op maat

Veel mensen willen graag landelijk wonen. De ruimte, de rustige omgeving, de weelderige natuur. Wilt u graag de landelijke woonstijl doortrekken naar uw tuin? Dan is een tuin in landelijke stijl iets voor u. Bij Ontwerpbureau Luijendijk hebben we jarenlange ervaring met het vormgeven en realiseren van landelijke tuinen op maat.

Natuurontwikkeling Dirk Luijendijk

De aantrekkingskracht van landelijk wonen

Landelijk wonen is voor velen een droom. De tuin in het buitengebied staat bij ons voor ‘lounge en landschap’. Het vrije buitenleven, het idyllische plaatje van een ruime, weidse tuin, waar u in het zonnetje van de vele planten en bloemen kunt genieten. Wellicht heeft u al overwogen om een (zwem)vijver in uw tuin te realiseren, of de nostalgische bestrating van oude waaltjes die perfect bij dit romantische plaatje past. Deze woonstijl staat voor ultiem comfort, geborgenheid en de gezelligheid van thuis. Bent u al overtuigd? Dat begrijpen wij maar al te goed! Wanneer u uw landelijke woonstijl ook in uw tuin wilt toepassen kunt u voor een op maat gemaakt tuinontwerp terecht bij Luijendijk. Wij vertalen uw woonwensen naar een concreet, uniek ontwerp voor uw tuin.

Tuinontwerp voor een landelijke tuin

Er zijn verschillende elementen die passen bij een tuinontwerp in landelijke stijl. Eén van de belangrijkste elementen is ruimtelijkheid. Het maakt daarbij niet uit of u een grote of kleine (achter)tuin heeft. Ook een kleine tuin kan met de juiste inrichting, zichtlijnen en beplanting namelijk ruimtelijk worden ingericht. Een ander kenmerkend element voor een landelijke tuin is het gebruik van hagen voor de afrastering van de tuin of het erf. Ook (fruit)bomen of leibomen ziet u vaak terug in dit plaatje. Een ruim gazon en een gezellig, groot terras zijn ook typerend voor deze stijl. Bovendien is een landelijke tuin tijdloos, dus u zult er vele jaren plezier aan beleven. Qua vormgeving zijn er verschillende stijlen mogelijk, van klassiek tot landelijk tot modern. In stijl van de architectuur van uw woning of juist een spannend contrast. In harmonie met de omgeving, maar vooral ook passend bij u.
Beekherstelproject Dirk Luijendijk
 

Uw ideale tuin in 2D en 3D visualisatie mogelijk

Wanneer u graag een landelijke tuin wilt laten ontwerpen, kunnen wij deze zowel in 2D als 3D opstellen. Het ontwerp realiseren is altijd een zorgvuldig proces. Nadat we uw wensen bij u thuis hebben besproken vangen we aan met het opstellen van een voorlopig ontwerp. Deze nemen we met u door waarna er wordt toegewerkt naar een definitief ontwerp, aangevuld met een maat- en bestratingsplan. Met een 2D ontwerp ontvangt u een plattegrond waarbij het geheel schaalvast is ingetekend middels een fraaie verbeelding. Hierdoor krijgt u een goede inschatting van de vormgeving van de tuin en de beplanting. Wilt u de tuin graag nog gedetailleerder voor u zien? Dan kunnen wij ook een 3D-animatie maken voor een levensechte impressie. Met deze animatie leiden wij u van A tot Z door het nieuwe tuinontwerp heen. Benieuwd naar onze 3D animatie? Op ons Youtube kanaal vindt u enkele voorbeelden van tuin- en landschapsanimaties.

Portfolio

Interesse in een ontwerp voor uw stadstuin? Neem contact met ons op

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag bij het realiseren van uw droomtuin!
Stuur mij een email