Landelijke tuin: een inpasbaar ontwerp

Wij worden blij van het ontwerpen van landelijke tuinen. Als ontwerpbureau voor tuin én landschap stellen deze projecten ons in de gelegenheid om kwaliteiten uit beide vakgebieden samen te brengen en te ontwerpen op alle schaalniveau’s.

De basis van een landelijke tuin

Twee basisprincipes liggen aan het ontwerpen van een landelijke tuin ten grondslag:

  • Het ‘landschappelijk inpassen’ van de tuin en de woning en een versterkende werking uitoefenen op de ruimtelijke kwaliteit;
  • We maken gebruik van de ‘regio-identiteit’ van de betreffende regio en maken dit zichtbaar door middel van karakteristieke vormen en materiaalgebruik.

Maatwerk in verschillende stijlen

Wellicht woont u in een karakteristieke woonboerderij, een moderne schuurwoning of in een klassiek landhuis. Woningen in het buitengebied kunnen enorm verschillen. We vinden het belangrijk dat de tuin bij uw woning past. Er is echter niet één methode om de perfecte samenhang tussen woning, tuin en landschap te bereiken. Het tuinontwerp hoeft niet altijd historiserend te zijn, bij een bepaalde tijdsgeest te passen. Soms is het juist heel mooi om een contrast te scheppen met het ontwerp van een modern landelijke tuin.
Er is veel mogelijk, zolang we ons vast blijven houden aan eerder genoemde basisprincipes. Bij het maken van de juiste keuze komen uw wensen en smaak aan bod. We komen heel graag langs om deze met u te bespreken!

Uw ideale tuin in 2D en 3D visualisatie mogelijk

Wanneer u graag een landelijke tuin wilt laten ontwerpen, kunnen wij deze zowel in 2D als 3D opstellen. Het ontwerp realiseren is altijd een zorgvuldig proces. Nadat we uw wensen bij u thuis hebben besproken vangen we aan met het opstellen van een voorlopig ontwerp. Deze nemen we met u door waarna er wordt toegewerkt naar een definitief ontwerp, aangevuld met een maat- en bestratingsplan. Met een 2D ontwerp ontvangt u een plattegrond waarbij het geheel schaalvast is ingetekend middels een fraaie verbeelding. Hierdoor krijgt u een goede inschatting van de vormgeving van de tuin en de beplanting. Wilt u de tuin graag nog gedetailleerder voor u zien? Dan kunnen wij ook een 3D-animatie maken voor een levensechte impressie. Met deze animatie leiden wij u van A tot Z door het nieuwe tuinontwerp heen. Benieuwd naar onze 3D animatie? Op ons Youtube kanaal vindt u enkele voorbeelden van tuin- en landschapsanimaties.

Portfolio

Enthousiast geworden van ons werk?
Neem contact met ons op!

 Wij helpen u graag bij het opstellen van een ontwerp. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Stuur mij een email