Project omschrijving

Stadstuin Zutphen

Dynamisch ontwerp met een uitgekiend besplantingsplan.

In 2020 maakten we een dynamisch ontwerp bij een twee-onder-een-kap woning. Hierin gaf de klant ons de opdracht om een samenhangend geheel te vormen tussen de voortuin en de achtertuin, een oplossing te bedenken voor het hoogteverschil in de tuin en een gevarieerd beplantingsplan op te stellen met veel bloeiende vaste planten en siergrassen.

De samenhang komt tot stand doormiddel van dynamische lijnen van de voortuin naar de achtertuin. Door dezelfde materialen overal terug te laten komen wordt deze samenhang verder versterkt. De loop- en verkeersroutes zijn grotendeels uitgevoerd met een halfverharding zodat hemelwater ruimschoots kan infiltreren. Het terras in de achtertuin is speels voorzien van diverse afmetingen schellevis tegel. Een laaggelegen hoek in de tuin is als zitkuil ingericht en gedeeltelijk voorzien van een overkapping met sedumdak.

Er is veel aandacht gestoken in het beplantingsplan waarin met een variatie van bij elkaar passende vaste planten en siergrassen is ingezet op een jaarronde beleefwaarde. Zie bijvoorbeeld de verschillende distelsoorten die na hun bloei nog een prachtige structuur achterlaten en dienstdoen als wintersilhouet.

Projectnaam
Tuinontwerp Zutphen

Opdrachtgever
Particulier

Datum
december 2020

prachtig tuinontwerp
Terug naar portfolio