Project omschrijving

Landschapstuin Dirk Luijendijk Warnsveld

Ontwerp minimalistische tuin

Door een aantal ruimtelijke ingrepen is de entreezone de woning als een dienblad gaan dragen.

Het landgoed kent een zeer fraai ensemble van bos- en historische landbouwcomplexen. Op grote schaal kloppen de verhoudingen. De onder architectuur  ontworpen woning is de grote blikvanger wanneer het landgoed via het bos wordt betreden. Tussen deze schaalniveaus in kan de landscaping rond de woning worden genoemd. Aan de zuidzijde van de woning, de entreezone, was de landscaping onvoldoende dragend voor de woning. Daarnaast was er geen duidelijke hiërarchie in de routing naar de woning waardoor leveranciers ongewenst tot aan de woning reden.

Door een aantal ruimtelijke ingrepen is de entreezone de woning als een dienblad gaan dragen. Hierbij is het lijnenspel en de massa-ruimte verhouding van de noordelijk gelegen landscaping als handvat gebruikt voor de vormgeving. Hierdoor ontstaat eenheid rond de woning en ligt deze als vanzelfsprekend verankerd liggen haar omgeving. Door subtiele wijzigingen in de routing naar de woning en bijgebouw worden bezoekers in de gewenste richting gestuurd.

Projectnaam
Ontwerp landschapstuin

Opdrachtgever
Particulier

Datum
2017

Landschapstuin Dirk Luijendijk WarnsveldLandschapstuin Dirk Luijendijk WarnsveldLandschapstuin Dirk Luijendijk Warnsveld
Terug naar portfolio