Ontwerp stedelijke tuin

Projectnaam: Tuinontwerp Arnhem
Opdrachtgever: Particulier
Datum: 2012

In 2012 tekende ik voor bewoners van een nieuwbouwwoning in Arnhem de achtertuin. Met het beperkt oppervlak is het van belang dat de ruimte functioneel wordt ingedeeld en dat het in het seizoen de woonkamer kan verlengen. Natuurlijk moet er ook veel groen in de tuin. Op dit snijvlak is gezocht naar balans. Middels de ruimtelijke indeling en groenelementen is ervoor gezorgd dat een geparkeerde fiets en de aanwezige kliko’s niet in het zicht staan. Om veel kwalitatief aanwezig groen te creëren wordt er de hoogte in gegaan; klimmers tegen de schuur en aan de schuttingen; verhoogde plantenbakken waarvan de randen als zitelement kunnen worden gebruikt. Uiteindelijk levert het anno 2017 een beeld waar wij ook tijdens regen goed naar kunnen kijken!