Ontwerp entreezone luxe appartementencomplex

Projectnaam: Ontwerp entreezone luxe appartementencomplex
Opdrachtgever: VVE ‘Residentie Laaksche Veld’
Datum: mei 2017

Entree Laaksche Veld
Het ontwerp richt zich op het sterk vergroenen van de entreezone van het appartementcomplex Laaksche Veld. Het gebouw is opgetrokken in de architectonische stijl Amsterdamse School. Deze stijl laat zich kenmerken door metrische vormen. Deze vormentaal is als leidraad gebruikt voor de vormgeving van het voorlopig ontwerp.
Gezien de buitenruimte zich boven de parkeerkelder bevind en dus een maximale draagkracht kent is er vormgegeven met lichte materialen waarmee een speelse balans tussen grind/veldkeien, sedum en vaste planten is gezocht. De plantenbakken brengen de groene ruimte ook de hoogte in. Krentenboompjes benadrukken de symmetrie van het gebouw en ‘verlengen’ het bomenlaantje van de Laakse Laan tot aan de gevel waardoor er meer een relatie ontstaat tussen het gebouw en haar omgeving.